Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Σουτζουκακια Σμυρνεικα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 6-8 άτομα

Υλικά:

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 σκελίδες σκόρδο, λειωμένες
1 κουταλιά σούπας κύμινο σε σκόνη, κοφτή
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
200γρ. μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε κόκκινο ξηρό κρασί
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την σάλτσα ντομάτας:
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 λειωμένη σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι του καφέ λάδι
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κουτάλιά της σούπας κύμινο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σουρώνουμε λίγο το ψωμί και το βάζουμε στον κιμά μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας (σκόρδο, κύμινο, αυγό, αλάτι και πιπέρι). Ζυμώνουμε καλά τον κιμά με το ψωμί, σκεπάζουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το νερό. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει όσο πλάθουμε τα σουτζουκακια μας.
Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα κεφτεδάκια. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε ελαφρά τα σουτζουκάκια μας απλά για να ροδίσουν λίγο. Βγάζουμε από το τηγάνι τα σουτζουκακια και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα που σιγοβράζει. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια σας με βρασμένο ρύζι με λαχανικά. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία σοκολατοπιτα! Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)