Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Κέικ λεμονιού!


Συνταγή για 6-8

Συστατικά:
225gr. μαλακό βούτυρο
225gr. άχνη ζάχαρη
4 μέτρια αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
Το ξύσμα από 3 λεμόνια (αποθεματικό 1 / 2 κουταλάκι του γλυκού για το κερασάκι)
Ο χυμός από 2 λεμόνια
ζάχαρη άχνη (αρκετά για να κάνουν μια ρινική παγοποίησης για το κέικ)

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (fan). Βούτυρο και γραμμή της βάσης του φόρμα 20εκ γύρο. Τοποθετήστε τη ζάχαρη άχνη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτύπησαν χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι χλωμό και κρεμώδης. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε τα αυγά σταδιακά στο μείγμα βούτυρο, χτυπώντας καλά. Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και διπλώστε μέσα στο μείγμα κέικ χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι ή σπάτουλα. Προσθέστε τα αλεσμένα αμύγδαλα και 3 / 4 του χυμού λεμονιού και διπλώστε μέχρι λεπτομερώς συνδυασμένος. Κουτάλι στην έτοιμη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά ή μέχρι ένα σουβλάκι παρεμβάλλεται στη μέση του κέικ να βγει καθαρό. Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα αποκλειστικού χυμό λεμονιού και το ξύσμα με αρκετή ζάχαρη άχνη για τη δημιουργία ενός καταρροή κερασάκι. Όταν κρυώσει αφαιρέσει αρκετά το κέικ από τη φόρμα. Περιχύνουμε με το κερασάκι.
Σερβίρετε το λεμόνι κέικ με τσάι ή καφέ.

Απολαύστε το!!!
από
: http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)