Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Σπιτικές σοκολατένιες τρούφες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για περιπου 15 τρουφακια

Υλικά:

250ml κρέμα γάλακτος
225γρ. μαύρη σοκολάτα
55γρ. ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους το αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσει
σκόνη κακάο για πασπάλισμα
τρίμα ινδοκάρυδου για πασπάλισμα
καβουρδισμένοι ξηροί καρποί ψιλοκομμένοι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια. Τη τοποθετούμε σε επεξεργαστή τροφίμων και δουλεύουμε μέχρι να γίνει λεπτοτριμμένη.
Βράζουμε τη κρέμα γάλακτος. Χύνουμε τη κρέμα σιγά σιγά μέσα στη σοκολάτα και χτυπούμε το μίγμα μας σε μέτρια ταχύτητα στον επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μίγμα. Βάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν το μίγμα μας σταθεί και μοιάζει με βούτυρο είναι έτοιμο για να φτιάξουμε τις τρούφες μας.
Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα με κορνέ και σχηματίζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή πλαστική μεμβράνη μικρά τρουφάκια στο μέγεθος μεγάλου κερασιού. Τοποθετούμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 2 ώρες και τα τελειώνουμε ρολάροντας τα μέσα σε σκόνη κακάο, τρίμα ινδοκάρυδου, ή μέσα σε ψιλοκομμένους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς.
Διατηρούμε στο ψυγείο και τα σερβίρουμε παγωμένα.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)