Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πώς μπορώ να αναγνωρίσω το φρέσκο ψάρι;

Το ψάρι είναι ένα τρόφιμο ανεκτίμητης αξίας από πολλές πλευρές. Επειδή ζούμε στην Ελλάδα το έχουμε σε μεγάλη επάρκεια σαν νησιωτική χώρα που είμαστε και τις περισσότερες φορές είναι εύκολο να το βρούμε φρέσκο. Αν όμως αδυνατούμε να το βρούμε, πρέπει να ξέρουμε ότι και το κατεψυγμένο ψάρι είναι εφάμιλλο του νωπού και δεν υπολείπεται σημαντικά σε θρεπτική αξία και γεύση. Βέβαια με την προϋπόθεση, ότι έχει καταψυχθεί σωστά και έχουν κρατηθεί οι ασφαλείς συνθήκες κατάψυξης σε όλα τα ενδιάμεσα στάδια της διακίνησής του, μέχρι να φτάσει στον τελικό καταναλωτή. Τρώτε φρέσκο ή έστω κατεψυγμένο ψάρι, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα. Αν είναι φρέσκο, ακόμα καλύτερα. Σ’ αυτή την περίπτωση λοιπόν, τουλάχιστον πρέπει να το αναγνωρίζουμε.

Το φρέσκο ψάρι το οποίο μόλις έχει αλιευθεί δεν έχει καθόλου οσμή. Μετά από λίγη ώρα αρχίζει να μυρίζει θάλασσα και μετά ακολουθεί ένα άλλο στάδιο που μυρίζει έντονα ψαρίλα. Το φρέσκο ψάρι, είναι αρκετά σκληρό και άκαμπτο. Αν όμως το τοποθετήσουμε στην παλάμη μας σχηματίζει ένα τόξο με φορά προς τα πάνω. Όταν το πιέσουμε με το δάχτυλο μας, δεν αφήνει σημάδι και το κρέας του έχει τέτοια ελαστικότητα που θα επανέλθει πολύ γρήγορα. Το φρέσκο ψάρι έχει μάτια λαμπερά, ενώ τα βράγχια του έχουν κόκκινο ή ροζ χρώμα και είναι υγρά. Βράγχια στεγνά, θαμπά ή καφέ χρωματισμού, είναι σοβαρή ένδειξη ότι το ψάρι δεν είναι φρέσκο. Πέρα όμως από την όψη του, το φρέσκο ψάρι μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και όταν το καθαρίζουμε και αφού το μαγειρέψουμε. Στο φρέσκο ψάρι, τα λέπια έχουν μεταλλική λάμψη και κολλάνε στο δέρμα αλλά καθαρίζεται πολύ εύκολα, ενώ τα εντόσθια του αφαιρούνται ολόκληρα χωρίς να σπάσουν. Όταν το φρέσκο ψάρι είναι ήδη μαγειρεμένο η σάρκα του από το κόκαλο αποσπάται πολύ εύκολα.
Το κατεψυγμένο ψάρι είναι εφάμιλλο του νωπού σε θρεπτική αξία και γεύση, με την προϋπόθεση βέβαια ότι έχει καταψυχθεί σωστά και δεν έχει αποψυχθεί καθόλου στα ενδιάμεσα στάδια της διακίνησής του μέχρι να φτάσει στον καταναλωτή.
από:http://www.e-diet.gr

και http://xsefoto.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)