Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Κροκετες με ρυζι του Τσελεμεντε!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 18-20 κροκέτες

Υλικά:

75 δράμια ρύζι (240γρ.)
1/2 οκά ζωμών κρέατος ή νερό (630ml)
2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
35 δράμια τυρί τριμμένο (112γρ.)
20 δράμια ζαμπόν (65γρ.)
Ανάλογο αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο
Για το πανάρισμα
2 αυγά
Γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά)

Εκτέλεση: (Σε ελεύθερη μετάφραση στη δημοτική)

Βάζουμε το ζωμό ή το νερό με το βούτυρο μέσα σε κατάλληλη κατσαρόλα να πάρει βράση. Πλένουμε το ρύζι και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα, ανακατεύουμε 1-2 φορές για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε ανάλογο αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα (όπως φτιάχνουμε και το κανονικό πιλάφι) μέχρις ότου ψηθεί το ρύζι και απορροφήσει όλο το υγρό.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και όπως είναι πολύ ζεστό το ρύζι προσθέτουμε το τριμμένο τυρί (κατά προτίμηση Παρμεζάνα), το ζαμπόν ψιλοκομμένο, και λίγο ξύσμα μοσχοκάρυδου. Εάν το ρύζι είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε και ένα κρόκο αυγού.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με ένα κουτάλι ξύλινο μέχρι να γίνει μία μάζα. Όσο ανακατεύουμε το ρύζι πρέπει να είναι πολύ ζεστό για να λιώσει εντελώς. Εάν δεν είναι πολύ ζεστό και δεν λιώσει εντελώς το τυρί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την επαναφέρουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει εντελώς και να μπορούμε να πλάσουμε τις κροκέτες.
Όσο είναι ζεστό το ρύζι (προσέξτε να μην είναι καυτό) παίρνουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας ρύζι στην χούφτα μας και δίνουμε στο μείγμα ένα σχήμα κυλινδρικό ή αν θέλουμε στρογγυλό σαν κεφτέ.
Αφού ετοιμάσουμε τις κροκέτες τις περνάμε από τα αυγά τα οποία κτυπήσαμε από προηγούμενος και μετά από την φρυγανιά για να παναριστούν καλά. Τηγανίζουμε τις κροκετες μας σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τις κροκέτες ρυζιού γαρνιρισμένες με ψιλοκομμένο μαιντανό. Καλή Όρεξη!
Από: “Οδηγός Μαγειρικής” του Νικ.Κ. Τσελεμεντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)