1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου
Για τη μαρινάτα:
2 κουταλιές άσπρο κρασί ξηρό
1/2 λεμόνι το χυμό
1 πορτοκάλι το χυμό
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση Αναμιγνύετε καλά σε μια λεκάνη το άσπρο ξηρό κρασί, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη σκελίδα σκόρδο, καθώς και το αλάτι και το πιπέρι. Ακολούθως βάζετε μέσα στα υλικά της μαρινάτας τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Τα ανακατεύετε γαι να πιάσουν καλά, παντού, τα σκεπάζετε και τα κρατάτε στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντάς τα δύο φορές. Τα στραγγίζετε και τα ψήνετε στη σχάρα για 25-30 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα κάθε τόσο μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
2 κουταλιές άσπρο κρασί ξηρό
1/2 λεμόνι το χυμό
1 πορτοκάλι το χυμό
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση Αναμιγνύετε καλά σε μια λεκάνη το άσπρο ξηρό κρασί, το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, την τριμμένη σκελίδα σκόρδο, καθώς και το αλάτι και το πιπέρι. Ακολούθως βάζετε μέσα στα υλικά της μαρινάτας τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Τα ανακατεύετε γαι να πιάσουν καλά, παντού, τα σκεπάζετε και τα κρατάτε στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντάς τα δύο φορές. Τα στραγγίζετε και τα ψήνετε στη σχάρα για 25-30 λεπτά περίπου, γυρίζοντας τα κάθε τόσο μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
από:
και
http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)