Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Σοκολατένια τούρτα τιραμισού!


Υλικά για 10 μερίδες
24 σαβουαγιάρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο για την επιφάνεια
1 σφηνάκι μπράντι ή γλυκό κρασί μαρσάλα
1 φλιτζάνι δυνατός καφές για το σιρόπιασμα

Για την κρέμα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια μασκαρπόνε
60 ml ή 1/4 φλιτζανιού λικέρ καφέ
4 κρόκοι
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια βάζουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (σαν σε μπεν μαρί) και τα ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το λικέρ και χτυπάμε το μείγμα για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μασκαρπόνε με την κρέμα γάλακτος και το κακάο και ενώνουμε με τους χτυπημένους κρόκους. Ανακατεύουμε τον καφέ με το μπράντι. Βρέχουμε τα σαβουαγιάρ στιγμιαία στο μείγμα, απλώνουμε 12 σε ένα ορθογώνιο ταψί, τα σκεπάζουμε με τη μισή ποσότητα κρέμας και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο. Βάζουμε το τιραμισού στο ψυγείο και το αφήνουμε 3-4 ώρες, ώστε να παγώσει.
από:
http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)