Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Εορταστικά Μήλα με Καραμέλα και Σοκολάτα.


Συνταγές για 12 μήλα

Συστατικά
12 κόκκινα μήλα
Καραμέλα:
1 φλιτζάνια λευκής ζάχαρης
1 / 2 φλυτζάνι συσκεύασε την καφετιά ζάχαρη
1 / 2 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού
1 / 2 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι βαρύ κτυπώντας κρέμα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 1 / 4 κουταλάκια του γλυκού βανίλια εκχύλισμα
Σοκολάτες:
500γρ σοκολάτα
500gr λευκή σοκολάτα

Προετοιμασία:

Πρώτη προετοιμασία των μήλων. Αφαιρέστε το στέλεχος από κάθε μήλο και πατήστε ένα ραβδί σκάφος στην κορυφή. Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα δύο σοκολάτες σε δύο ξεχωριστά δίκλινα λέβητες και λιώνουν αυτά και να προσπαθήσουμε να τους κρατήσει ζεστό μέχρι να ετοιμάσουμε την καραμέλα.
Για την προετοιμασία της καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, ανακατεύουμε συνεχώς για να συνδυάσει τη ζάχαρη, μαύρη ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού, γάλα εβαπορέ, κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ελέγχετε τακτικά τη θερμοκρασία του μείγματος με ένα θερμόμετρο καραμελών ανάδευση. Όταν το θερμόμετρο φθάσει 120oC αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε με βανίλια.
Βαθιά και κυλήστε τα μήλα στην καραμέλα και τα τοποθετούμε στο ταψί προετοιμασμένοι. Ας τους αφήσουμε να σταθεί για λίγο και στη συνέχεια τους βαθιά στην σοκολάτες προσπαθεί να πάρει μερικά ωραία διακόσμηση σε καθένα από αυτά. Μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και κάποια σοκολάτα σε ένα μικρό κορνέτα και διακοσμούμε με την σοκολάτα.
Τακτοποιήστε τα μήλα στο ταψί και τα αφήνουμε να σταθεί για τουλάχιστον 45 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Σερβίρετε τους σε ειδικές περιστάσεις.

Απολαύστε το!

από : http://xs-recipes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)