Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Σέλινο με κρέας ή φύλλα ή φύλλα και ρίζες/κεφάλια)!





Υλικά :

11/2 κιλό χοιρινό σπάλα (γίνεται και με μοσχάρι)
2 κιλά σέλινο ή φύλλα ή φύλλα και ρίζες/κεφάλια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 καυτερή πιπέρια (εάν την τρωτέ)
150 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1/2 ματσάκι άνηθο
Αλάτι πιπέρι
1 αυγό
2 έως 3 λεμόνια.


Εκτέλεση :

Πλένουμε καλά τα σέλινα (φύλλα) και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (εάν έχουμε και ρίζες/κεφάλια τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους των 2 έως 3 εκ.)τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε αρκετά, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και χύνουμε το νερό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κρέας σε μερίδες όταν βράσει αρκετά το βγάζουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με τα σέλινα, ψιλοκομμένο το κρεμμυδάκι τον άνηθο και προσθέτουμε το βούτυρο και τα ανακατεύουμε συνεχώς, όταν απορροφήσουν το κρέας και τα σέλινα το βούτυρο βάζουμε το ζουμί από το κρέας που βράσαμε (εάν δείτε ότι είναι λίγο προσθέστε και νερό) την καυτερή πιπεριά (εάν τρώτε καυτερό), το αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε πολύ καλά, όταν δείτε ότι δεν έχει πολλά νερά το κατεβάζουμε.
Κάνουμε το αυγολέμονο με το αυγό τα λεμόνια και με λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το περιχύνουμε.
Η δεύτερη φωτογραφία είναι χωρίς αυγολέμονο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)