Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

Παραδοσιακά κωκ!

Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 30 κωκ

Υλικά:

140γρ. ζάχαρη
6 αυγά ξεχωριστά το ασπράδι από το κρόκο
125γρ. αλεύρι
50γρ. κορνφλάουερ
Γέμιση:
150γρ.κρέμα γάλακτος
350γρ. φρέσκο γάλα
80γρ. ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40γρ. κορνφλάουερ
Για τη σοκολάτα:
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
Για το σιρόπι:
150γρ. νερό
150γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τα μπισκότα χτυπούμε τα 3/4 ζάχαρης με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Το υπόλοιπο της ζάχαρης το χτυπάμε με τα ασπράδια σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλεύρι και το κορνφλάουερ σιγά σιγά. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και δημιουργούμε μικρά κωκ πάνω σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσουν.
Για τη γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα και τη τοποθετούμε στη φωτιά
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορνφλάουερ και τα αυγά. Πριν να βράσει το γάλα
ρίχνουμε το 1/3 στο μίγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε. Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και τη βάζουμε σε ένα καθαρό μπολ. Αφήνουμε να κρυώσει, ανακατεύουμε με ένα σύρμα και αρχίζουμε να τοποθετούμε λίγη από τη κρέμα ανάμεσα σε δυο μπισκότα κωκ.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά στη φωτιά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και βουτάμε τη μια πλευρά των γεμισμένων κωκ στο σιρόπι.
Για την σοκολάτα βάζουμε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει. Τεμαχίζουμε τη κουβερτούρα και τη ρίχνουμε μέσα στη κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα κωκ μέσα στη σοκολάτα από την ίδια πλευρά που τα βουτήξαμε στο σιρόπι.
 Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)