Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Το αρχαιότερο φάρμακο για το κρυολόγημα είναι ... η σούπα!


Η ανάρρωση μέσω της μαγειρικής έχει παραμείνει αξιοσημείωτα σταθερή για αιώνες, σύμφωνα με νέα έρευνα, η οποία εκδόθηκε από τον Ken Albala, έναν ιστορικό τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Ειρηνικού στην Καλιφόρνια. Ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τη διατήρηση αυτής της διατροφικής συνήθειας είναι ο 12ος αιώνας, όπου οι γιατροί συνέστηναν κοτόσουπα για την καταπολέμηση ενός κρυολογήματος. Η σύγχρονη επιστήμη έχει επιβεβαιώσει την τακτική τους, καθώς η σούπα μπορεί να έχει καταπραϋντική και αντιφλεγμονώδη δράση για ανθρώπους με κρυολογήματα. Επίσης, τα θρεπτικά οφέλη είναι μεγάλα. Μία υγιής σούπα παρέχει έναν εύκολο τρόπο να αφομοιωθούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, ειδικά όταν είμαστε άρρωστοι. Όμως, η τελευταία έρευνα του Ken Albala θέτει έναν ακόμη παράγοντα στην προτίμηση της σούπας. Θα μπορούσε στην πραγματικότητα να οφείλεται σε μία "άτυπη διαίσθηση", την οποία είχαν πάντα οι άνθρωποι, όταν πρόκειται για τη σίτιση των ασθενών. Και αντί να βασίζονται στην επιστήμη, είναι πιο πιθανό να έχουν επηρεαστεί από τις παιδικές τροφές.  Ο ίδιος εισηγείται ότι η στενή ομοιότητα της σούπας με τις παιδικές τροφές αποτελεί έναν σημαντικό λόγο που εξηγεί γιατί να τρώμε σούπα, όταν είμαστε άρρωστοι. Και η σούπα και οι παιδικές τροφές είναι θρεπτικές, χωρίς να είναι δύσκολη η χώνεψη τους και ο τρόπος με τον οποίο παρασκευάζονται σημαίνει ότι διευκολύνουν τη χώνεψη, προτού σερβιριστούν. Αυτό πιθανόν συμβαίνει, καθώς οι ψυχολογικοί δεσμοί που έχουν οι άνθρωποι με το φαγητό πηγάζει από την παιδική ηλικία. Αυτή η σύνδεση γίνεται υποσυνείδητα, καθώς μεγαλώνουμε, έτσι όταν θέλουμε να νοιώσουμε παρηγοριά, προστρέχουμε σε αυτό που ξέρουμε ότι θα έκανε η μητέρα μας για μας. Με την πάροδο του χρόνου υπάρχει, επίσης, μία αίσθηση σύνδεσης του φαγητού  με τα σπίτι μας. Αυτό που, επίσης, θεώρησε εντυπωσιακό ο Αμπάλα στην έρευνα του είναι ότι αρχαίες συνταγές για σούπες και ζωμούς εξακολουθούν να είναι παρόμοιες με αυτές στα σύγχρονα βιβλία μαγειρικής, με υλικά και τεχνικές, οι οποίες παραδίδονται από γενιές σε γενιές. Παραλλαγές της κοτόσουπας, η οποία έχει τιμηθεί στη σύγχρονη λαογραφία, αποτελούν χαρακτηριστικό μιας σειρά ιστορικών βιβλίων μαγειρικής. Η σούπα, λοιπόν, προσφέρει θρεπτικά οφέλη, συνδέεται άμεσα με τους ψυχολογικούς δεσμούς της παιδικής μας ηλικίας και έχει μακραίωνη παράδοση στις διατροφικές μας συνήθειες.
από
http://trofimos.blogspot.com
http://delfinaki-sunset.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)