Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Αυγοτυρόπιτα!


Υλικά για τη γέμιση :
4 αυγά
500 γραμμάρια φέτα πρόβια εκλεκτή
200 γραμμάρια γάλα πρόβιο
Υλικά για τα φύλλα :
Εάν δεν πάρετε έτοιμο φύλλο κρούστας για πίτα χοντρό και ανοίξετε φύλλο θα χρειαστείτε
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι
2 κουταλιές σούπας αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά σούπας ξύδι λευκό
Λίγο νερό χλιαρό

Εκτέλεση :

Για τα φύλλα :

Σ΄ ένα μεγάλο μπολ κάνουμε τη ζύμη, βάζουμε το αλεύρι, δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά σούπας ξύδι λευκό, και λίγο αλάτι και προσθέτοντας λίγο λίγο νερό χλιαρό κάνουμε τη ζύμη μας να είναι ούτε πολύ απαλή, ούτε πολύ σφικτή και την αφήνουμε για μίση ώρα να ξεκούραστη και μετά ανοίγουμε 10 φύλλα στο μέγεθος του ταψιού περίπου 45 έως 50 εκατοστά.
Μπορούμε να κάνουμε 10 μικρά πιταράκια από τη ζύμη μας να βάλουμε ανά 5 αλείβοντας τα αραβοσιτέλαιο και να ανοίξουμε τις πεντάδες σε δύο φύλλα.

Για τη γέμιση :
Κόβουμε τη φέτα σε μικρούς κύβους του 1 έως 2 εκατοστών και τη βάζουμε σ΄ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα και τα τρία από τα τέσσερα αυγά και τ΄ ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε καλά το ταψί μας και βάζοντας τα μισά φύλλα ένα ένα και αλείβοντας τα με αραβοσιτέλαιο, μετά στρώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε τα φύλλα αλείβοντας τα με αραβοσιτέλαιο, πριν βάλουμε το τελευταίο ότι φύλλα είναι έξω από το ταψί τα γυρίζουμε μέσα και βάζουμε και το τελευταίο, αυτό το ότι περισσεύει το κόβουμε,
Σπάμε επάνω στο τελευταίο φύλλο το τέταρτο αυγό μας και με το χέρι μας αλείβομαι όλο το φύλλο.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα, εάν σας πάρει από πάνω πολύ χρώμα και μέσα θέλει κι άλλο ψήσιμο σκεπάστε το ταψί με μια λαδόκολλα.

Τρώγετε ζεστή αλλά και κρύα
Καλή επιτυχία και Καλή τυρινή Εβδομάδα .
Καλή σας Όρεξη

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)