Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

5 συνταγές με 5 υλικά έτοιμες σε 5 λεπτά!

Το θερμόμετρο έχει ανέβει για τα καλά και η κουζίνα φαντάζει απαγορευμένο μέρος του σπιτιού, για να πούμε και την αλήθεια δεν είσαι και ο πρώτος μάγειρας , οπότε ας παραγγείλουμε καλύτερα!


Αν το παραπάνω σκηνικό επαναλαμβάνεται συχνά και στη δική σου καθημερινότητα, από σήμερα ήρθε η ώρα να αλλάξεις ρότα! Γιατί τώρα πια, έχεις στην οθόνη σου 5 εύκολες, γρήγορες, καλοκαιρινές συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια σε περιπτώσεις που δεν έχεις χρόνο ή όρεξη να το παίξεις κ. Βέφα ή Μαμαλάκης.

Θυμήσου ότι έχεις την δυνατότητα να τις κάνεις και πιο ελαφριές χρησιμοποιώντας υλικά με χαμηλά λιπαρά ή πιο σύνθετες προσθέτοντας υλικά της αρεσκείας σου. Όπως και να έχει μια δοκιμή θα σε πείσει!

Φιογκάκια με τόνο
1. 1 κιλό μακαρόνια φιογκάκια
2. 1 μεσαίο βάζο μαγιονέζα, με χαμηλά λιπαρά
3. 1 κουταλιά κέτσαπ
4. 1 ½ κονσέρβα τόνου σε νερό
5. Λίγη πάπρικα
Βράζουμε τα μακαρόνια τα ξεπλένουμε με δροσερό νερό και στη συνέχεια τα τοποθετούμε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος τα βάζουμε στο ψυγείο μας και τα αφήνουμε να παγώσουν.

Πίτσες με δύο τυριά
1. 4 μεγάλες (ή 8 μέτριες) αραβικές πίτες
2. 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
3. 200γραμμ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
4. 200γραμμ τριμμένη παρμεζάνα
5. Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς . Τοποθετούμε τις πίτες σε ρηχό ταψί και απλώνουμε αρχικά τις ντομάτες και στη συνέχεια τα υπόλοιπα 3 υλικά. Τις ψήνουμε για5 λεπτά. Προσοχή! Τις βγάζουμε από τον φούρνο μόλις λιώσει το τυρί, διαφορετικά γίνονται λάστιχο.
Οι αραβικές πίτες μπορούν να αντικατασταθούν με κυπριακές ή έτοιμες βάσεις για πίτσα.

Πατατοσαλάτα εξπρές
1. 4 πατάτες βραστές
2. 2 αυγά βραστά
3. Λίγη πάπρικα
4. 4 κουταλιές μαγιονέζα
5. 1 κουταλιά κέτσαπ
Τεμαχίζετε σε κυβάκια τις πατάτες και σε λεπτές ροδέλες τα αυγά. Μετά τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνετε να παγώσουν μέσα σ’ ένα μπολ στο ψυγείο.

Ρολάκια Σολωμού
1. 1 μεγάλη μπαγκέτα
2. 1 πακέτο τυρί κρέμα
3. 200γρ καπνιστό σολομό
4. Λίγο άνηθο
5. Λίγο μαρούλι
Βγάζετε την ψίχα από την μπαγκέτα. Στη συνέχεια κόβετε σε μικρά κομματάκια τον σολομό και τον άνηθο και τα ανακατεύετε με το τυρί. Γεμίζετε την άδεια μπαγκέτα με το μείγμα που φτιάξατε και όταν τελειώσετε την κόβετε σε περίπου 16 μέρη. Τοποθετείτε τα ρολάκια σε μια πιατέλα, όπου έχετε απλώσει λίγα φύλλα μαρουλιού και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Μπορούμε να κάνουμε και επιδόρπιο με εξίσου γρήγορο και απλό τρόπο;
Αν διαβάσετε την συνταγή, που ακολουθεί θα σας λυθεί η απορία

Δροσερό γλυκό με γιαούρτι και ανανά
1. 1 κιλό γιαούρτι
2. 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
3. 1 κονσέρβα ανανά
4. 3/4 άχνη ζάχαρη
5. Καβουρδισμένο, ψιλοκομμένο αμύγδαλο για γαρνιτούρα
Στραγγίζετε τον ανανά από το σιρόπι και τον κόβετε σε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ μέχρι να γίνει αφράτη σαντιγί και στη συνέχεια προσθέτετε την άχνη ζάχαρη. Τέλος ανακατεύετε τα υλικά με το γιαούρτι και τον ανανά και μοιράζετε το μείγμα σε μπολάκια,τα πασπαλίζετε με το αμύγδαλο και τα τοποθετείτε στο ψυγείο.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1 ποτηράκι λικέρ της αρεσκείας σας στο μείγμα.

από : http://xsefoto.blogspot.com/2010/06/5-5-5.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)