Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Μπουγάτσα!


Η Θεσσαλονίκη είναι ο Βασιλιάς της μπουγάτσας … Μπουγάτσα με κρέμα, μπουγάτσα με τυρί … Δοκιμάστε την παρακάτω μπουγάτσα με κρέμα και θα ζηλέψει και η Θεσσαλονίκη.

ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο κρούστας
Βούτυρο φρέσκο για το άλειμμα των φύλλων

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι ριζάλευρο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
2 βανίλιες άρωμα
Μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά στη κατσαρόλα. Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς βράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει. Προσοχή δεν θέλουμε να μας πήξει πολύ για να είναι αφράτη όταν ψηθεί. Αφήνουμε την κρέμα στην άκρη, και ξεκινάμε με τα φύλλα. Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί το βουτυρώνουμε καλά με το βούτυρό μας, αφού το έχουμε λιώσει. Στρώνουμε τα μισά φύλλα στο ταψί, αφού τα βουτυρώνουμε ένα ένα πολύ καλά. Βάζουμε την κρέμα και με την ίδια διαδικασία, στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από επάνω. Τις άκρες των φύλλων που μας περισσεύουν έξω από τα ταψί τις γυρνάμε από επάνω και τις βουτυρώνουμε και αυτές πολύ καλά. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να την αφήσετε να κρυώσει, μετά την κλείνετε καλά σε σακούλα και τη φυλάτε στην κατάψυξη. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε ζεστή σε πιατέλα, την κόβετε σε κομματάκια και την πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα εάν σας αρέσει.

Συμβουλές Αν βάλετε την μπουγάτσα στη κατάψυξη, όταν θα την ψήσετε θα την βάλετε από την κατάψυξη στο φούρνο κατευθείαν. Το μυστικό για τη μπουγάτσα είναι το βούτυρο, χρησιμοποιείστε αγελαδινό φρέσκο βούτυρο και όχι βιτάμ και βουτυρώστε πολύ καλά τα φύλλα.
από : 
και 
Και μια δική μας παρατήρηση: Στη Θεσσαλονίκη η Μπουγάτσα που ξετρελάνει των κόσμο είναι με φρέσκο λιωμένο Αιγοπρόβιο βούτυρο και γάλα.
nikolaos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)