Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Γλυκό Πορτοκάλι!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για ένα μεγάλο βαζάκι

Υλικά:

4 πορτοκάλια χονδρόφλουδα (Μέρλιν ή Γιάφας)
1κιλό και 280γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
3 χαρτάκια βανίλιας

Εκτέλεση:

Ξύνουμε τη φλούδα των πορτοκαλιών με ψιλό τρίφτη, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν ολόκληρα σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τα βράζουμε τόσο ώστε να μαλακώσουν καλά
(περίπου 1 1/2- 2 ώρες). Κατόπιν τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 8-10 ώρες, αλλάζοντας το κάθε 2 ώρες.
Μόλις περάσει ο αναγκαίος χρόνος παίρνουμε ένα-ένα πορτοκάλι και το κόβουμε σε τέσσερα ίσα μέρη. Το κάθε μέρος το κόβουμε κατά μήκος σε 2 ισομερή φέτες.
Με κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε όσο μπορούμε τις περιττές πέτσες και τοποθετούμε τα βρασμένα πορτοκάλια μας σε μια σχάρα με την ψίχα προς τα πάνω.
Κάτω από την σχάρα βάζουμε ένα ταψάκι για να μαζεύει τα υγρά και πασπαλίζουμε τις φέτες πορτοκαλιού με ζάχαρη. Αφήνουμε τα πορτοκάλια να σταθούν 4-5 ώρες ή ακόμα καλύτερα κατά την διάρκεια όλης της νύκτας.
Στη συνέχεια τα βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη βρέχουμε με το υγρό που έχουμε μαζέψει στο ταψάκι που τοποθετήσαμε κάτω από τα πορτοκάλια μας. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να γίνει ένα πυκνό σιρόπι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφού κρυώσει το συρόπι τοποθετούμε μέσα τα πορτοκάλια. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το γλυκό. Εντωμεταξύ ξαφρίζουμε το γλυκό, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις κατεβάζουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό μας και το βάζουμε σε ένα βαζάκι το οποίο αποστειρώσαμε από προηγούμενος. Όπως και τα υπόλοιπα γλυκα του κουταλιου μπορούμε να διατηρήσουμε γλυκο πορτοκαλι μας για ένα ολόκληρο χρόνο σε χώρο με σταθερή θερμοκρασία δωματίου.
 Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)