Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Καλαμάρι τηγανητό με κρούστα φουντουκιού και σάλτσα ντομάτας!

Συνταγες για όλα τα γουστα!

Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1 1/3 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια ανάλατα
2/3 φλιτζανιού αλεύρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κιλό καλαμάρια, χοντροκομμένα
2 φλιτζάνια σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τη σάλτσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφού δέσει ελαφρά η σάλτσα μας κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Η σάλτσα μπορεί να φτιαχτεί έως και δύο ημέρες νωρίτερα αφού πρέπει να κρυώσει εντελώς πριν να χρησιμοποιηθεί.
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, βάζουμε τα φουντούκια, το αλεύρι και το πιπέρι καγιέν και τα δουλεύουμε για περίπου 1 λεπτό μέχρις ότου τα φουντούκια αλεστούν εντελώς. Μεταφέρουμε σε ένα ρηχό μπολ το μίγμα αλευριού που ετοιμάσαμε.
Περνάμε το καλαμάρι μέσα στο μίγμα αλευριού για να πασπαλιστεί σε όλα τα σημεία. Κουνάμε ελαφρά το καλαμάρι για να φύγει το περιττό αλεύρι και το τοποθετούμε σε μία καθαρή πιατέλα.
Ζεσταίνουμε το λάδι πάνω σε δυνατή φωτιά μέσα σε μια βαθιά κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το καλαμάρι λίγο λίγο κάθε φορά μέχρις ότου να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε το καλαμάρι από το τηγάνι και το τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε από προηγουμένως τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό με τη σάλτσα ντομάτας και τις φέτες λεμονιού.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)