Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πίτα με γεύση πορτοκάλι.....

Ένα γευστικότατο και πανεύκολο σιροπιαστό γλυκό.
Το έφτιαξα ,για να μην πάω με άδεια χέρια ,στο σπίτι που θα με φιλοξενούσε το σαββατοκύριακο,στη Χαλκιδική.Τελικά,διαπίστωσα,ότι αρέσει μόνο σε κείνους που αγαπούν τη γεύση του πορτοκαλιού.
Υπάρχουν και οι ιδιότροποι της παρέας............
ΥΛΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 πακέτο φύλλα κρούστας
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι,με χαμηλά λιπαρά 2%
1 νεροπότηρο,σπορέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού,ζάχαρη
1 φακελλάκι μπεϊκιν παουντερ
2 βανίλιες
και...το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 νεροπότηρα,νερό
1 νεροπότηρο,φυσικό χυμό πορτοκαλιού
2 νεροπότηρα,ζάχαρη
2-3 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα φτιάξουμε πρώτα το σιρόπι,γιατί πρέπει να το προσθέσουμε στο γλυκό,χλιαρό.Οπότε,σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και το αφήνουμε να βράσει,για ένα τέταρτο της ώρας περίπου.Τώρα για τη ζύμη,σε βαθύ μπολ,ρίχνουμε το ένα φλιτζάνι ζάχαρη,με το σπορέλαιο και τα χτυπάμε για 5 λεπτάκια,με το σύρμα.Στη συνέχεια,προσθέτουμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τα ξεπαγωμένα φύλλα κρούστας και ένα-ένα,τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ,τα τσαλακώνουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο μίγμα της ζύμης.Τα αφήνουμε 5 λεπτάκια να ποτίσουν καλά και παράλληλα,βουτυρώνουμε ενα ταψάκι,διαστάσεων 33χ30 εκατοστών περίπου (τόσο είναι το δικό μου).Αδειάζουμε το μίγμα της ζύμης στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 180 βαθμούς,για μισή ωρίτσα περίπου,μέχρι να ροδίσει το γλυκό.Κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό.
Ταιριάζει απίστευτα.....με παγωτό,βανίλια η' καιμάκι.


Υ.Γ.
Η συνταγή,γράφτηκε για την Άσπα,που τη ζήτησε....

Σ’ ευχαριστώ Λιάντα για την υπόδειξη σου να την κάνω είναι θαυμάσια.
Για όσους έχουν πρόβλημα μόνο με τα πορτοκάλια αντί για ξύσμα από ένα πορτοκάλι βάλτε ξύσμα από ένα λεμόνι και αντί για 1 νεροπότηρο, φυσικό χυμό πορτοκαλιού βάλτε μισό φυντάνι του καφέ φυσικό χυμό λεμόνι κι αυξήστε λίγο τη ζάχαρη.

nikolaos

Τη συνταγή την έβαλα ακριβώς όπως τη έγραψε η Λέοντα στο
http://liantinaki1.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)