Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νηστίσιμο λαδερό!

 Υλικά :

1 κιλό μελιτζάνες
500 γραμμάρια πιπεριές κέρατο (όχι πολύ μεγάλες)
11/2 κιλό ντομάτες ώριμες
Λίγη φρυγανιά τρίμηνη
1 κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες μακρόστενες και τις τηγανίζουμε, επίσης τηγανίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Τρίβουμε το κρεμμύδι και το κοκκινίζουμε με λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, έχουμε τρίψει τη ντομάτα σε μια σουπιέρα, όταν κοκκινίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά.
Βάζουμε σε ένα ταψί ή πυρέξ 35Χ25 εκ. το 1/3 της βρασμένης ντομάτας και πασπαλίζουμε με την τρίμηνη φρυγανιά, μετά στρώνουμε μια σειρά μελιτζάνες, μια σειρά πιπεριές, μετά το 1/3 της βρασμένης ντομάτας, και πάλι μια σειρά μελιτζάνες και μια σειρά πιπεριές κι από πάνω το τελευταίο 1/3 της βρασμένης ντομάτας, και πασπαλίζουμε με πολύ λίγη τριμμένη φρυγανιά.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.

Εάν δεν το θέλετε νηστίσιμο στο τέλος αντί για τριμμένη φρυγανιά ρίχνετε τριμμένη φέτα περίπου 150 γραμμάρια, επίσης εάν δεν τρώτε πιπεριές ή δεν έχετε στο σπίτι να βάλετε πατάτες.

Αυτή την συνταγή την πήρα από την
κ. Κυριακή Βεβέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)