Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κοτοπουλο φλορεντιν!

Προσοχή συνταγή Αρτύσιμη

 
Συνταγές για όλα τα γούστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

4 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο και πέτσα
1/4 φλιτζανιού βούτυρο
3 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κονσέρβα συμπυκνωμένη μανιταρόσουπα (Campbells)
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1 ματσάκι μεγάλο φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο
1 φλιτζάνι άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μπέικον
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175οC.
Τοποθετούμε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα μέτριο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί μέτρια το κοτόπουλο.
Όσο ψήνουμε το κοτόπουλο βάζουμε σε μία κατσαρόλα αρκετό νερό και την τοποθετούμε πάνω σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι για 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη. Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200οC.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την μανιταρόσουπα, το μοσχοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος, το τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα να ενωθούν τα υλικά μαζί και αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα. Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μία στρώση το σπανάκι σε ένα μεγάλο ταψί. Πάνω από το σπανάκι απλώνουμε τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το μισό μίγμα από το τηγάνι πάνω από τα μανιτάρια. Τακτοποιούμε τα στήθη κοτόπουλου πάνω από τα υλικά στο ταψί και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα σάλτσας. Πασπαλίζουμε με το μπέικον, και από πάνω με το τυρί μοτσαρέλα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά στους 200οC μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει δημιουργώντας μία ωραία κρούστα στο επάνω μέρος.
Σερβίρουμε απευθείας από τον φούρνο μαζί με μακαρόνια ή ρύζι.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)