Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο vnikolaos@in.gr κι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.

Και τώρα θα περάσουμε στο nikolaos921@yahoo.gr για περισσότερο χώρο.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Κινέζικο Κοτόπουλο με Πορτοκάλι!

Συνταγή για 4 άτομα.

Υλικά:

600γρ. στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκιές)
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Σάλτσα Πορτοκαλιού:
1.5 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλι
1/4 φλιτζανιού φρεσκο-στυμμένο χυμό λεμονιού
1/3 φλιτζανιού ξίδι ρυζιού
2.5 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
2/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι ρίζα τζίντζερ (τριμμένη)
1 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένη)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
3 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ
1/4 φλιτζανιού νερό
Για τον χυλό:
1/2 φλιτζάνι αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Νερό όσο πάρει

Προετοιμασία:

Τοποθετήστε τα υλικά για την σάλτσα πορτοκαλί σε ένα μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν καλά.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα υλικά για τον χυλό σε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένας απαλός χυλός. Βυθίστε τα κομμάτια κοτόπουλου στον χυλό μέχρι να καλυφθούν εντελώς με αυτόν.
Τοποθετήστε αρκετά σπορέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι και τσιγαρίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Για ένα αποτέλεσμα στο τηγάνισμα, θα πρέπει να βάζετε ένα-ένα τα κομμάτια του κοτόπουλου κάθε φορά στο τηγάνι διότι αν βάλετε ταυτόχρονα πολλά μαζί τότε θα κολλήσουν μεταξύ τους και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο. Όταν το κοτόπουλο ψηθεί τοποθετήστε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι. Στη συνέχεια αραδιάστε το σε μία πιατέλα σερβιρίσματος.
Εν τω μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε 1,5 φλιτζάνια νερό, χυμό λεμονι, χυμό πορτοκαλιού, ξίδι ρυζιού, και σάλτσα σόγιας. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Μετά προσθέστε τη μαύρη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Αφήστε να κοχλάσει για λίγο.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε 3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο με 1/4 φλιτζανιού νερό. Σιγά-σιγά προσθέστε το μείγμα κορνφλάουρ στην σάλτσα, και ανακατέψτε μέχρι να δέσει.
Αφού δέσει η σάλτσα περιχύστε την πάνω στο τηγανισμένο κοτόπουλο, και γαρνίρετε με φρέσκα πράσινα κρεμμύδια.
Σερβίρετε ζεστό με ρύζι στον ατμό και ….. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)