Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Πατέ από συκωτάκια κοτόπουλου!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 8-10 ατομα

Υλικά:

225γρ. φρέσκα συκωτάκια κοτόπουλου
1/3 φλιτζανιού ζωμός κότας
2 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
1/8 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτα μπαχαρικά (π.χ.allspice)
1/4 φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού φρέσκια κρέμα

Εκτέλεση:

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου μαζί με τον ζωμό, τα κρεμμυδάκια, τα ανάμικτα μπαχαρικά και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζουμε την κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα συκωτάκια. Στραγγίζουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και αφήνουμε τα συκωτάκια να κρυώσουν 20-25 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα βρασμένα συκωτάκια και κρεμμυδάκια σε ένα μπλέντερ με μεταλλική λεπίδα. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και τα δουλεύουμε μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στον καταψύκτη για 10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, κτυπάμε με μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή σαντιγί. Βγάζουμε το μείγμα από τον καταψύκτη και προσθέτουμε την σαντιγί. Διπλώνουμε προσεκτικά με μία σπάτουλα τα δύο μείγματα για να ενωθούν. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος, σκεπάζουμε με καθαρή πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα πριν σερβίρουμε.
Σερβίρετε το πατε με συκωτάκια κοτόπουλου με αλμυρά κρακεράκια ή φρέσκο ψωμί.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)