Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι με σταφίδες!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 15 μεριδες

Υλικά:

Ζύμη για το κέικ
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι κονιάκ
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
1 φλιτζάνι σταφίδες
1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
για το γλάσο
4-5 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Χτυπούμε το λάδι με τη ζάχαρη στο μπλέντερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 δευτερόλεπτα ακόμη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρίφαλο. Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, ώσπου να ενωθούν τα υλικά σε ένα μίγμα. Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία μεγάλη φόρμα για κέικ αφού προηγουμένως την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε το κέικ μας στους 180οC για 1 ώρα περίπου. Όταν το κέικ ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να σταθεί για λίγο και το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ όσο είναι ακόμη ελαφρά ζεστό. Το γλάσο σχηματίζει μια λεπτή κρούστα και με αυτό τον τρόπο διατηρείται το κέικ μας περισσότερο καιρό φρέσκο.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)