Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα με μήλα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή 6-8 άτομα

Υλικά:

1 φύλο σφολιάτα, αποψυγμένο
3 μεγάλα μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη, (δύο κουταλιές της σούπας επιπρόσθετες)
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σκόνη, (λίγο επιπρόσθετο για πασπάλισμα)
Λίγη ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180οC.
Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν λιώσει το βούτυρο χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε κατά διαστήματα με απαλές κινήσεις για να μην λιώσουν τα μήλα. Όταν καραμελώσει ελαφρά η ζάχαρη προσθέτουμε το κονιάκ και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να δέσει κάπως η σάλτσα στο τηγάνι (περίπου 3-4 λεπτά). Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε τα μήλα να σταθούν.
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου μας και το καλύπτουμε με ένα χαρτί φούρνου (προσέξτε να είναι κρύο το ταψί). Τοποθετούμε τη σφολιάτα πάνω στο χαρτί και την χαράσσουμε σε δύο ίσα μέρη. Διπλώνουμε ελαφρά προς τα μέσα τις άκριες (περίπου μισό εκατοστό) έτσι ώστε να σχηματιστούν δύο θήκες τάρτας.
Τοποθετούμε τα μήλα σε σειρές μέσα στις θήκες τάρτας και πασπαλίζουμε τα μήλα με δύο κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε τις τάρτες μας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλο και να καραμελώσουν τα μήλα.
Κόψτε τις τάρτες όσο είναι ζεστές σε μερίδες και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)