Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Κανελόνια Κυπριακά!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 30 κανελλονια

Υλικά:

1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
1 ντοματοχυμο
Για τις κρέπες
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2-1/2 φλιτζάνια αλεύρι
5 αυγά χτυπημένα
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα, το αλεύρι, τα αυγά, το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό μικρό τηγάνι ή μια κρεπιέρα το βάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ από το μίγμα. Αναποδογυρίζουμε τη κρέπα για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα μεγάλο πιάτο ξέβαθο. Αν θέλουμε μπορούμε να φυλάξουμε τις κρέπες μας στην κατάψυξη μέσα σε πλαστική μεμβράνη και να τις χρησιμοποιήσουμε όποτε θέλουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κιμά και τον ανακατεύουμε κατά διαστήματα να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και παίρνουμε μία-μία τις κρέπες και βάζουμε δύο κουταλιές από το μίγμα του κιμά μέσα στη κρέπα και την τυλίγουμε σε ρολό (κανελόνι). Τοποθετούμε τα κανελόνια σε σειρά μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μέχρι να γεμίσει και να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τους. Ρίχνουμε το ντοματοχυμό από πάνω τους και το τριμμένο τυρί.
Τοποθετούμε στο φούρνο στους 180oC για μισή ώρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να δημιουργηθεί κρούστα από πάνω. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό.  
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)