Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Κουνουπίδι Στιφάδο!

Υλικά :

1 κουνουπίδι ενός κιλού περίπου
1/2 κιλό κρεμμυδάκια (μικρά για στιφάδο)
100 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας
1 με 2 σελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 με 2 φύλλα δάφνης
75 γραμμάρια ελαιόλαδο
1/2 το φλιτζανιού του καφέ λευκό ξύδι
1 ξυλάκι κανέλλα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση :

Πλένουμε το κουνουπίδι μας κι το στο μεγάλο κεντρικό κοτσάνι και παίρνουμε τις μικρές του τούφες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια (μικρά για στιφάδο)και τα πλένουμε.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μας την βάζουμε στη φωτιά κι όταν κάψει ρίχνουμε το κουνουπίδι και το κοκκινίζουμε.
Όταν κοκκινίσουν οι τούφες από το κουνουπίδι προσθέτουμε και τα κρεμμυδάκια και τα κοκκινίζουμε κι αυτά μαζί με τις τούφες από το κουνουπίδι .
Μετά ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τις ψιλοκομμένες σελίδες σκόρδου, τα φύλλα της δάφνης, το ξυλάκι της κανέλλα, τα 100 γραμμάρια ελαφρά συμπεραινόμενο χυμό ντομάτας διαλυμένο σε λίγο νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και το πιπέρι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
1 με 2 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά ρίχνουμε και το 1/2 το φλιτζανιού του καφέ λευκό ξύδι σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας.
Όταν μετά από 1 με 2 λεπτά κατεβάσουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά δεν την ανοίγουμε εάν δεν περάσουν άλλα 7 με 10 λεπτά.

Καλή Επιτυχία και Καλή σας Όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)