Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Γλυκό κουταλιού πορτοκαλί σαλίγκαρος!

Όταν τρώτε πορτοκάλια (πρέπει να τρώτε πολλά γιατί έχουν βιταμίνη C)να μην πετάτε τις φλούδες γιατί αυτές οι φλούδες γίνονται ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού.
Όταν θέλετε να φάτε ένα πορτοκαλί να καθαρίζετε την φλούδα του κόβοντας τη σε φέτες 2εως 3 εκατοστά, να τις βάζετε σε μια σακουλίτσα και να τις φυλάτε στο ψυγείο σας.
Όταν συγκεντρώσετε περίπου 11/2 του κιλού φλούδες, παίρνετε μια κλωστή και περνάτε μερικές στο σχήμα του σαλίγκαρου και μετά δένετε την κλωστή έτσι που να σχηματιστή ένα μικρό στεφανάκι, μ΄ αυτό τον τρόπο κάνουμε όλες τις φλούδες.
Μετά βάζουμε όλα τα στεφανάκια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε περίπου ένα τέταρτο, μετά χύνουμε το νερό και βάζουμε νέο και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου οι φλούδες μαλακώσουν αρκετά τότε τις βάζουμε σ΄ ένα μπολ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα 4 ποτήρια νερό και έξι ποτήρια ζάχαρη και τα βράζουμε μέχρι να δέσουν σιρόπι τότε βάζουμε μέσα τα στεφανάκια κι αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε 1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Μετά κόβουμε τις κλωστές  και οι φλούδες σαλιγκαράκια είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
Εάν στην γειτονιά σας έχετε νεραντζιές κάνετε το ίδιο με τις μόνες διαφορές ότι αλλάζετε στο αρχικό βράσιμο πολλά νερά για να φύγει πικράδα, και πριν τα ξεφλουδίσετε ελαφρά να τα ξύσετε.
Το ίδιο για το περγαμόντο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)