..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Κρέμα σοκολάτας με πορτοκάλι και cream cheese (ανθότυρο)!

από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
12 σαβουαγιάρ
3-4 μεγάλα πορτοκάλια
2 κουτάλια της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτάλια της σούπας μπράντι

Κρέμα σοκολάτας
5 κρόκους αυγών
3 κουταλιές  της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κουταλάκι βανίλια
2 φλιτζάνια φρέσκα κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. σοκολάτα κουβερτούρα

Κάλυψη
1 φλ.φρέσκα κρέμα γάλακτος
1 φλ. cream cheese
2 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
1/2 φλ. καραμελωμένα αμύγδαλα ή μάντολες

Αφαιρείτε τη φλούδα και το λευκό μέρος των πορτοκαλιών. Τα κόβετε σε χοντρές φέτες και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα βάζετε σ' ένα ταψί και τα πασπαλίζετε με τη μαύρη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το μπράντι. Τα βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμοί κελσίου για 20 λεπτά περίπου. Καλύπτετε τη βάση του ταψιού με τα σαβουαγιάρ. Οταν τα πορτοκάλια είναι έτοιμα τα αφήνετε να κρυώσουν και τα απλώνετε πάνω στα σαβουαγιάρ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά. Προσθέτετε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύετε καλά και τα βάζετε στη φωτιά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ζεσταθεί και να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε τη σοκολάτα και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφού πέσει αισθητά η θερμοκρασία, περιχύνετε την κρέμα στο ταψί με τα πορτοκάλια. Την απλώνετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει. Πριν τη σερβιρετε κτυπάτε το cream cheese με τη ζάχαρη και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, κτυπάτε μέχρι να πήξει και καλύπτετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή μάντολες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)