Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1 πακέτο ταλλιατέλες2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 ματσάκι ρόκα
Λίγο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αλατισμένο νερό και τη τοποθετούμε στη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.Βράζουμε σε μια κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό και βουτάμε το ματσάκι της ρόκας και το αφήνουμε για 2 λεπτά.
Ξεπλένουμε τη ρόκα με κρύο νερό, τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, 2 κουταλιές κουκουνάρι, το σκόρδο και τη παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε το μίγμα.
Στραγγίζουμε τις ταλλιατέλες και τις βάζουμε πίσω στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε τη πέστο ρόκας μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα ζυμαρικά μας σε μέτρια φωτιά.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κουκουνάρι και σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)