..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Σουσάμι!



από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του
Οι σπόροι του σουσαμιού είναι πλούσιοι σε ακόρεστα λιπαρά, βιταμίνες Α και Β (θειαμίνη και ριβοφλαβίνη), βιταμίνη Ε, ποτάσιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Οι σπόροι του σουσαμιού έχουν αναζωογονητικές ιδιότητες, ηρεμούν το συκώτι και τα νεφρά και τα τονώνουν. Το σουσάμι είναι ένα ήπιο καθαρτικό. Δυναμώνει τα οστά και τα δόντια.

Το σησαμέλαιο χρησιμοποιείται στο μασάζ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να βοηθήσει να μην σχηματιστούν ραγάδες στο σώμα της γυναίκας.Χρησιμοποιήστε το μετά το μπάνιο. Τα φύλλα συνιστώνται σαν εσωτερική θεραπεία για την κυστίτιδα, τη διάρροια και την καταρροή. Οι σπόροι του σουσαμιού λαμβάνονται για να θεραπεύσουν τη δυσκοιλιότητα, την οστεοπόρωση και τις αγκυλωμένες αρθρώσεις. Το σουσάμι μπορεί να έχει, επίσης, ευεργετικά αποτελέσματα στη θεραπεία της ασθενούς όρασης, της ζαλάδας και του βουητού στα αυτιά. Μπορείτε να ανακουφίσετε τα καψίματα, τα πυώδη εξανθήματα και τα έλκη, αν απλώσετε το σησαμέλαιο απευθείας στην πάσχουσα περιοχή. Το σουσάμι είναι ευεργετικό για ασθενείς που πάσχουν από προβλήματα του συκωτιού ή έχουν και προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη.
 
Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας σε λιπαρά, οι σπόροι του σουσαμιού και το σησαμέλαιο θα ήταν καλύτερα να αποφεύγονται από τους υπέρβαρους ή από εκείνους που προσπαθούν να χάσουν βάρος και ακολουθούν μια διατροφή χαμηλών θερμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)