..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Αλάτι!



από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του
http://okosmostisgeusis.blogspot.gr/
 Το σώμα χρειάζεται αλάτι για να κρατήσει υγρά και να βοηθήσει το διοξείδιο του άνθρακα στο αίμα. Το αλάτι έχει καθαριστικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Λειτουργεί τόσο σαν διευκολυντικό της πέψης, αλλά και σαν ήπιο καθαρτικό.


Το αλάτι πολλές φορές συνιστάται και σαν εμετικό. Χρησιμοποιείται σε αλατούχο διάλυμα ή σε ταμπλέτες αλατιού για να θεραπεύσει έλλειψη άλατος στον οργανισμό που είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα σε υψηλές θερμοκρασίες ή που μπορεί να προέρχεται από πολύ εμετό και διάρροια και να είναι αποτέλεσμα σοκ και αιμορραγίας.

Για να βοηθήσετε στην ανακούφιση του πόνου του αυτιού, μπορείτε να πάρετε ένα μικρό σακουλάκι με αλάτι, να το ζεστάνετε και να το πιέσετε ελαφρά επάνω στο πονεμένο αυτί.
Αν διαλύσετε λίγο αλάτι στο στόμα πριν πάτε στο κρεβάτι, είναι πολλές φορές αποτελεσματικό για να μην ταλαιπωρηθείτε το βράδυ από κράμπες. Γαργάρες με ζεστό αλατόνερο μπορεί να διευκολύνουν φλεγμονές στον λαιμό.
Για να κάνετε απολέπιση στο δέρμα, βάλτε λίγο αλάτι σε ένα πανάκι για το πρόσωπο και τρίψτε απαλά με κυκλικές κινήσεις το πρόσωπο. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με απολέπιση στο σώμα. Ξεβγάζετε αμέσως.
Το πολύ αλάτι στο διαιτολόγιο μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρών και υπέρταση. Μερικοί επιστήμονες συνιστούν μια ημερήσια δοσολογία όχι μεγαλύτερη από 5 γρ. αλατιού. Σαν μέσος όρος το 70% από την πρόσληψη αλατιού γίνεται φυσικά από τις τροφές που καταναλώνετε είτε το προσθέτετε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος για την προετοιμασία του φαγητού. Το υπόλοιπο 30% προστίθεται σε προϊόντα παραγωγής σαν συντηρητικό.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από υψηλή πίεση θα πρέπει να κόψουν την πρόσληψη του αλατιού στη διατροφή τους. Μπορούν να το αντικαταστήσουν με αλάτι καλίου που θα το βρουν στα περισσότερα καταστήματα με υγιεινές τροφές σαν προϊόν που σημειώνεται low ή no salt και μπορεί να τους βοηθήσει στην αντικατάσταση του συνηθισμένου αλατιού. Όσοι βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής με λίγο αλάτι, θα πρέπει να αποφεύγουν εντελώς την πρόσληψη αλατιού, όπως άλλωστε θα τους έχει συσταθεί από τον ειδικό γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)