..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ψητά γεμιστά αχλάδια!


από τη Συνεργάτιδα μας Διαχειρίστρια του http://delfinaki-sunset.blogspot.com/
4 μεγάλα αχλάδια.

Γέμιση:
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φρούτα
2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
1 φλ.χυμό μήλο
2 κουτ.της σ.μαύρη ζάχαρη
1 φύλλο δάφνης
1 ξυλάκι κανέλα
5 κόκκους μαύρο πιπέρι
2 κουτ.της σ.έψημα

Αφαιρείτε την φλούδα των αχλαδιών. Κόβετε το πάνω μέρος και το κρατάτε για να χρησιμοποιηθεί σαν καπάκι. Με ειδικό εργαλείο αφαιρείτε το εσωτερικό τους. Τα βάζετε σε κρύο νερό με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Σε μια μικρή λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα αναμειγνύετε. Γεμίζετε το κενό των αχλαδιών και τα κλείνετε με το καπάκι τους. Τα τοποθετείτε σε ταψί και τα περιχύνετε με το χυμό μήλου. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε τη δάφνη, τη κανέλα και το πιπέρι. Τα βάζετε σε μέτριο φούρνο και τα ψήνετε για 25 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμα τα μεταφέρετε σε πιατέλα και βάζετε τα υγρά του ταψιού σε μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε το έψημα και τα ζεσταίνετε μέχρι να ελαττωθεί το υγρό στο μισό και γίνει σαν σιρόπι. Τα σερβίρετε ζεστά περιχυμένα με τη σάλτσα τους.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)