Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Φακόρυζο!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 4 ατομα

Υλικά:

1 φλιτζάνι φακές
1/2 φλιτζάνι ρύζι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κύβο λαχανικών
1 καρότο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις φακές, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό να τις σκεπάσει. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μια βράση. Όταν το νερό ζεσταθεί αρκετά περνάμε τις φακές από σουρωτήρι για να απορρίψουμε το νερό. Επαναφέρουμε τις φακές μέσα στη κατσαρόλα και ρίχνουμε το ρύζι. Βάζουμε περίπου 4 φλιτζάνια νερό, ρίχνουμε το ζωμό και βάζουμε λίγο αλάτι. Αφήνουμε το νερό να ζεσταθεί και ελέγχουμε αν οι φακές και το ρύζι μας έχουν μαλακώσει. Αν το φαγητό μας απορροφήσει τα υγρά του και οι φακές δεν έχουν μαλακώσει βάζουμε ακόμη λίγο νερό και ελέγχουμε ξανά. Όταν το φαγητό μας απορροφήσει τα υγρά του και οι φακές μας είναι μαλακές το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Όταν το κρεμμύδι ροδοκοκκινίσει ρίχνουμε το μίγμα αυτό μέσα στο φακόρυζο και ανακατεύουμε. Κλείνουμε τη κατσαρόλα με το πώμα της και αφήνουμε το φαγητό μας να απορροφήσει όλα τα υγρά. Σερβίρετε το φακόρυζο σας είτε ζεστό είτε κρύο.
Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)