Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Φλογέρες με αμύγδαλα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 30-35 φλογερες

Υλικά:

2 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1 αυγό
4 κρόκους αυγού
1 κουταλιά σιμιγδάλι ψιλό
Λίγη βανίλια
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι γλυκόζη
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Eκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, 4 κουταλιές βούτυρο λιωμένο, τη κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα κροκάδια, το σιμιγδάλι και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος σε 3 στενόμακρες λωρίδες. Βουτυρώνουμε ελαφρά κάθε λωρίδα και τη διπλώνουμε στα δυο. Βουτυρώνουμε και πάλι. Βάζουμε στη μια άκρη μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε πρώτα τις δύο μακριές πλευρές επάνω από τη γέμιση, ξανά βουτυρώνουμε και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τις φλογέρες σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, που έμεινε. Ψήνουμε στο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Περιχύνουμε με το σιρόπι τις φλογέρες μόλις βγουν από το φούρνο.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)