Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Τυρόπιτα Σκοπέλου!


Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

Για το φύλλο
1kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις (επιπρόσθετο για το άνοιγμα του φύλου)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
νερό όσο πάρει για να φτιάξουμε μία ζύμη σφικτή
Για τη γέμιση:
Λίγο ελαιόλαδο
500gr. κατσικίσιο τυρί
Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία μεγάλη λεκάνη τα υλικά για το φύλο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία σφικτή ζύμη. Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί ηια λίγο.
Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγετε με πλάστη το φύλλο όσο πιο λεπτό γίνετε. Αν θέλουμε χωρίζουμε την ζύμη σε 2-3 μέρη για να είναι πιο εύκολο το άνοιγμα του φύλλου.
Αλείφουμε το φύλλο μας με λίγο ελαιόλαδο στην μία πλευρά. Τρίβουμε το τυρί με το χέρι και το απλώνουμε πάνω στο ένα τρίτο της επιφάνειας περιμετρικά του φύλλου σε σχήμα μισοφέγγαρου. Διπλώνουμε την πίτα κλείνοντας μέσα τη γέμιση, και την τυλίγουμε σαν σαλίγκαρο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε αρκετό λάδι μέσα σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε την κάθε τυροπιτα μία κάθε φορά. Μόλις ροδίσει στη μία πλευρά γυρίζουμε να ροδίσει και στις δύο πλευρές.

Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)