..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Κέικ σοκολάτας .




Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

200γρ. αλεύρι σελφ ραισινγκ

175γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια

200γρ. βούτυρο, ανάλατο

300γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη

30γρ. σκόνη κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

4 αυγά καλά χτυπημένα

Για την γέμιση:

40γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη,

20γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο

30γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κουταλιά της σούπας νερό

Για το γλάσο:

60γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

20γρ. σκόνη κακάο κοσκινισμένο

1 ασπράδι αυγού (χτυπημένο σε απαλή μαρέγκα)

Προετοιμασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λίγο νερό σε ένα ταψί και το τοποθετούμε στη βάση του φούρνου. Βάζουμε χαρτί φούρνου μέσα σε δύο στρογγυλές (ρηχές) φόρμες για κεικ (ίδιου μεγέθους) έτσι ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα.

Βάζουμε μία μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, και λιώνουμε μέσα σε αυτή τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί με 100ml νερό.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία απαλή ζύμη. Χωρίζουμε το μείγμα μας στις δύο φόρμες που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμα περάστε ένα σουβλάκι στο κέντρο του ταψιού και αν βγαίνει καθαρό τότε είναι έτοιμο. Αφαιρούμε από το φούρνο και ξεφορμάρουμε. Τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση και το γλάσο για το κεικ μας:

Γέμιση: Χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το βούτυρο και το νερό και αφού ενωθούν καλά την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι ότου να την χρειαστούμε.

Γλάσο: Ανακατέψτε καλά τη ζάχαρη με το κακάο και το ασπράδι αυγού, μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα. Μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο νερό, αν το γλάσο σας είναι πολύ πηκτό.

Για να στήσουμε το κέικ σοκολάτας μας: Τοποθετήστε ένα από τα δύο μέρη του κεικ στο κέντρο μίας πιατέλας και απλώστε στο πάνω μέρος την γέμιση. Τοποθετήστε το δεύτερο κεικ πάνω από την γέμιση.

Με ένα κουτάλι απλώστε το γλάσο στο πάνω μέρος του κεικ και αφήστε να σταθεί για λίγο και να σφίξει. Αν θέλετε να γίνει ακόμη πιο εντυπωσιακό, όταν σφίξει το γλάσο, πασπαλίστε το κέικ σας με λίγη τριμμένη σοκολάτα.

Σερβίρετε το κεικ σοκολατα παγωμένο και .... Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)