Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Γευστικότατη Μαρμελάδα Πορτοκάλι



Συνταγες για 3-4 βαζάκια

Υλικά:

4 μεγάλα πορτοκάλια

2 λεμόνια

8 φλιτζάνια ζάχαρη

8 φλιτζάνια νερό

Προετοιμασία:

Κόψτε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια στη μέση κατά μήκος και μετά σε λεπτές φέτες. Τοποθετήστε τα πορτοκάλια και λεμόνια μαζί με τους χυμούς τους σε μία μεγάλη κατσαρόλα και προσθέστε τα 8 φλιτζάνια νερό. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά, αφήνουμε να κοχλάσει και ανακατεύουμε συνεχώς. Αφού κοχλάσει για λίγο κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθεί κατά την διάρκεια της νύκτας σε θερμοκρασία δωματίου.

Την επόμενη μέρα, βάζουμε τη κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να κοχλάσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει ξεσκέπαστο για περίπου 2 ώρες. Δυναμώνουμε την φωτιά σε μέτρια και ανακατεύοντας συχνά για άλλα 30 λεπτά. Ξαφρίζουμε την μαρμελάδα μας και αφήνουμε να κοχλάσει μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία στους 105οC(χρησιμοποιήστε θερμόμετρο μαγειρικής). Αν θέλετε να είστε εντελώς βέβαιοι ότι είναι η μαρμελάδα σας είναι έτοιμη, βάλτε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιατάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο για να κρυώσει αλλά όχι να παγώσει. Αν η μαρμελάδα πορτοκαλι δεν είναι πολύ υγρή ή σκληρή τότε είναι έτοιμη.

Χρησιμοποιούμε βαζάκια τα οποία αποστειρώνουμε κοχλάζοντας τα σε καθαρό νερό και τα οποία αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Βάζουμε την μαρμελάδα στα βαζάκια και κλείνουμε ερμητικά. Διατηρούμε σε δροσερό και ξηρό μέρος για ένα ολόκληρο χρόνο.

Σερβίρετε τη μαρμελαδα πορτοκαλι με φρέσκο ψωμί και τυρί Έμενταλ. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)