Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Παξιμαδάκια κανέλλας με σταφίδες.



Συνταγή για 8-10 άτομα

Υλικά:

1 κιλό αλεύρι μαλακό (λίγο επιπρόσθετο για πασπάλισμα)

1.5 φλιτζάνια ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2.5 φλιτζάνια σταφίδες ξανθιές

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 αβγά

1.5 φλιτζάνια γάλα, χλιαρό

3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά αμμωνία ανθρακική

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ασπράδι αβγού

Προετοιμασία:

Βάζουμε τις σταφίδες σε στραγγιστήρι φρούτων και πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Στραγγίζουμε και αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν. Πασπαλίζετε με αλεύρι τις σταφίδες και ανακινούμε να καλυφθούν με αυτό.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τη κανέλλα και κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Ζεσταίνουμε πολύ λίγο το ελαιόλαδο, και το ρίχνουμε στη λακκούβα στο μπολ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, ανακατεύοντας απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.

Ζεστάνετε το γάλα για χλιαρό και διαλύστε μέσα σε αυτό την αμμωνία. Χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από το ασπράδι σε δύο διαφορετικά μπολ. Στους κρόκους προσθέτουμε την ζάχαρη και κτυπάμε για να ενωθούν. Τα ασπράδια τα κτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ μαζί με το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα δάχτυλα. Πλάθουμε την ζύμη σε χοντρές μακρόστενες φραντζόλες και τις τοποθετούμε μέσα σε βουτυρωμένες φόρμες.

Αλείφουμε με το ασπράδι του αβγού και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να στεγνώσουν, για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φουρνο στους 200οC.

Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1εκ. περίπου. Βάζουμε τις φέτες σε ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο, στους 120°C, γυρίζοντάς τις και από την άλλη πλευρά.

Σερβέρετε ζεστές τις φρυγανιές σας ή σε θερμοκρασία δωματίου με μαρμελαδα πορτοκαλι και φρεσκοψημένο τσουρεκι για ολοκληρωμένο πρόγευμα. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)