Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Πασχαλινά Μπισκοτάκια σε σχήμα Λαγουδάκι.



Συνταγές για όλα τα γούστα!

Συνταγές για 16-20 μπισκότα

Υλικά:

125γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κρόκο αυγού

2 1/2 κουταλιές της σούπας έτοιμο σιρόπι (golden syrup)

2 φλιτζάνια αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

3 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάστε 2 ταψιά τοποθετώντας στο πάτο τους χαρτί φούρνου.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, κτυπούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν και να είναι κρεμώδης. Προσθέστε τον κρόκο αυγού και το έτοιμο σιρόπι στο μείγμα βουτύρου και συνεχίστε το κτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μαζί.

Κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την κανέλα μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε και το τζίντζερ. Ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μία σκληρή ζύμη. Τοποθετήστε την ζύμη μεταξύ 2 φύλλων χαρτιού φούρνου και με ένα πλάστη ανοίξτε το φύλλο ζύμης μέχρι 5 χιλιοστά πάχος. Όπως είναι η ζύμη μέσα στο χαρτί βάλτε την σε ένα δίσκο και τοποθετήστε το δίσκο στο ψυγείο για 20 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Για να κόψετε τα μπισκοτάκια χρησιμοποιήστε ειδικό καλούπι σε σχήμα κουνελιού.

Κόψτε όσα περισσότερα μπισκοτάκια μπορείτε από την ζύμη που ετοιμάσατε και αραδιάστε τα στα ταψιά που ετοιμάσατε από προηγουμένως.

Για να τα διακοσμήσετε χρησιμοποιήστε ένα σουβλάκι και κάντε μία τρύπα σε κάθε μπισκότο έτσι ώστε όταν ψηθούν να μπορέσετε να περάσετε κορδέλα και να τα κρεμάσετε αν θέλετε.

Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πολύ μαλακά όταν τα αγγίζετε. Αφήστε τα μπισκοτάκια σας να κρυώσουν μέσα στα ταψιά.

Για να διακοσμήσετε τα μπισκοτάκια με γλάσο κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ. Σταδιακά προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία απαλή αλλά κρεμώδης ζύμη. Τοποθετήστε το γλάσο σε σακούλι ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε ένα-ένα τα μπισκοτάκια χρησιμοποιώντας την φαντασία σας.

Σερβίρετε τα μπισκοτα σας σε θερμοκρασία δωματίου και κατά προτίμηση διατηρήστε σε αεροστεγές δοχείο. Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)