Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Σπανακόρυζο Γιαχνί.



Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

1 φλιτζάνι ρύζι μακρύκοκκο

2 φλιτζάνια νερό σε θερμοκρασία δωματίου

3 φλιτζάνια σπανάκι, καλά πλυμένο και κομμένο στο χέρι σε 2-3 μέρη

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας

1 κύβο λαχανικών

1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Χυμό από μισό λεμονι (προαιρετικό)

Προαιρετικά:

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και το ετοιμάζουμε όπως πιο πάνω. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει το ελαιόλαδο.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών, την πάστα ντομάτας και το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε των φωτιά. Αφήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει μία βράση και ανακατεύουμε ξανά. Προσθέτουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα πάνω από το ρύζι, και με ένα κουτάλι πιέζουμε προς τα κάτω και ανακατεύουμε. Το σπανάκι θα αρχίσει σιγά-σιγά να συρρικνώνεται και να ενώνεται με το ρύζι. Μόλις ενωθεί το σπανάκι με το ρύζι, ελέγχουμε πόσο νερό υπάρχει στην κατσαρόλα μας. Όταν το νερό φθάσει μέχρι που μόλις να καλύπτει το ρύζι, κατεβάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με πετσέτα και το καπάκι. Πριν το σκεπάσουμε αν θέλουμε προσθέτουμε χυμό από μισό λεμόνι και ανακατεύουμε.

Μην θεωρήσετε ότι είναι πολύ νερουλό το σπανακορυζο σας. Το ρύζι όπως είναι έτσι ζεστό θα απορροφήσει όλα τα υγρά και θα γίνει σπυρωτό. Όσο είναι ακόμα ζεστό κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε το ρύζι μας.

Σερβίρετε ζεστό με επιπρόσθετο λεμόνι και στραγγιστό γιαούρτι. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)