..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Φαρφαλλε καρμποναρα με μπιζελια.



Συνταγες για 4 άτομα

Υλικά:

1/2kg ζυμαρικά Φαρφάλλε

1 αυγό, κατά προτίμηση ελεύθερης βοσκής ή βιολογικής

100ml κρέμα γάλακτος

Χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

12 φέτες του παντσέτα ή καπνιστό μπέικον, χοντροκομμένες σε λωρίδες

3 χούφτες φρέσκων μπιζέλι, καθαρισμένο

2 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο

2 χούφτες φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία:

Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό με λίγο αλάτι και αφήνουμε να κοχλάσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας . Όταν τα ζυμαρικά μας είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε τον αρακά την τελευταία στιγμή και αφήστε να ψηθούν για 2 λεπτά μόνο. Όταν περάσει ο αναγκαίος χρόνο περάστε τα ζυμαρικά και τα μπιζέλια από σουρωτήρι και κρατήστε λίγο από το νερό της κατσαρόλας.

Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ με την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε την παντσέτα ή το μπέικον σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την παντσέτα και προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.

Όταν ζεσταθούν τα ζυμαρικά κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα των αυγών και κρέμας γάλακτος. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι ότι μπορείτε να το προσθέσετε ενώ τα ζυμαρικά είναι ακόμα ζεστά. Με αυτό τον τρόπο, η θερμοκρασία των ζυμαρικών θα μαγειρέψουν τα αυγά, αλλά όχι έτσι ώστε να μοιάζουν με ομελέτα. Απλά η θερμότητα που κράτησαν τα ζυμαρικά θα ψήσουν το αυγό αρκετά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αν νομίζουμε ότι είναι πολύ πηκτά τα ζυμαρικά μας τα αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε από το ψήσιμο τους. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Σερβίρετε απευθείας όσο είναι ακόμα ζεστά. Η συνταγή αυτή είναι του διάσημου σεφ Jamie Oliver. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)