..

..
Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Σαλάτα ζυμαρικών με βασιλικό, τόνος και ντοματίνια,



Συνταγή για 4 άτομα

Υλικά:

500γρ. ζυμαρικά πέννες

400γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες

1 μεγάλη κονσέρβα τόνου (καλής ποιότητας, σε νερό)

1 χούφτα φρέσκα φύλα βασιλικού, χοντροκομμένα

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon

Αλάτι/Πιπέρι

Προετοιμασία:

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας για al dente. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα τοποθετούμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μία μεγάλη σαλατιέρα.

Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και όσο είναι ακόμη ζεστό το τηγάνι προσθέτουμε τα ντοματίνια και το βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μας και αφήνουμε τις ντομάτες και το βασιλικό να βγάλουν τα αρώματα τους χωρίς όμως να ψηθούν. Αφήστε τα υλικά στο τηγάνι για να κρυώσουν και βάλτε τα στη σαλατιέρα με τα μακαρόνια και ανακατέψτε καλά. Λιώνουμε το τόνο με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε και αυτό στην σαλατιέρα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε να δημιουργηθεί μία απαλή σάλτσα.

Προσθέστε τη σάλτσα στη σαλατιέρα και ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί. Σκεπάστε το μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Σερβίρετε την σαλάτα ζυμαρικών σας κρύα με ένα καλό λευκό κρασί. Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)