Συνταγη για 4 ατομα
Υλικά:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
6 φλιτζάνια μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκέτα
3 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας ασιατική σάλτσα ψαριού(fish sauce)
1 κουταλιά της σούπας άσπρο ξίδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τσιγαρίζουμε για λίγο μέχρι να αποδεσμευτούν τα αρώματα τους, αλλά πριν ακόμα ροδίσουν για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.Προσθέτουμε το μπρόκολο και συνεχίζουμε το ελαφρό τσιγάρισμα ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 2 λεπτά. Περιχύνουμε το νερό και την ασιατική σάλτσα ψαριού πάνω από το μπρόκολο. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι το μπρόκολο αρχίσει να μαλακώνει για περίπου 3 λεπτά. Πριν σερβίρουμε περιχύνουμε και με το ξίδι και ανακατεύουμε. Σερβίρεται ζεστό. Καλή Όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)