Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Βρώμη!


Είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, οι περισσότεροι των οποίων είναι άλευρα. Η περιεκτικότητα της σε ζάχαρη είναι χαμηλή. Είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών με κάποιες πρωτείνες. Το αλεύρι της βρώμης έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά από τα άλευρα της σίκαλης και του σιταριού. Περιέχει νάτριο (33mg/100γρ.) και είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών Β (θειαμίνη και παντοθενικό οξύ), σιδήρου, φώσφορου και ποτάσιου. Έχει καθαρτικές ιδιότητες και λειτουργεί σαν τονωτικό της καρδιάς, του νευρικού συστήματος και του θυμοειδούς αδένα. Έχει, επίσης, επιδράσεις στο αναπαραγωγικό σύστημα.


Η βρώμη είναι η βάση για εξειδικευμένα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για τη νευρική εξάντληση και την κατάθλιψη.
Μπορεί να προσφέρει προστασία ενάντια στον καρκίνο του εντέρου. Μειώνει την ποσότητα της χοληστερόλης στο αίμα κι έτσι βοηθά στην προστασία της καρδιάς. Το αλεύρι από βρώμη μπορεί να έχει ευεργετικές ιδιότητες στις γυναίκες που υποφέρουν από συμπτώματα εμμηνόπαυσης και στους άντρες που υποφέρουν από ανικανότητα ή στειρότητα. Το αλεύρι της βρώμης είναι ένα ήπιο, αλλά αποτελεσματικό τονωτικό για τα νεύρα και βοηθάει όσους προσπαθούν να ξεπεράσουν οποιοδήποτε είδος εθισμού. Ένα μπάνιο με αλεύρι από βρώμη ενυδατώνει το δέρμα και ανακουφίζει όσους υποφέρουν από έκζεμα.
Το αλεύρι από βρώμη συστήνεται για να ηρεμήσει τα υπερκινητικά παιδιά.
Η βρώμη περιέχει γλουτένη. Οσοι ακολουθούν ειδικά διατροφικά προγράμματα ή όσοι ταλαιπωρούνται από συγκεκριμένες ασθένειες πρέπει να αποφεύγουν την κατανάλωση βρώμης.
Εκείνοι που ταλαιπωρούνται από κοιλιακές ασθένειες πρέπει να αποφεύγουν τη γλουτένη ή τη γλιαδίνη. Αυτά τα συστατικά βρίσκονται, επίσης, στο σιτάρι και στη σίκαλη. Η βρώμη θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται από όσους ακολουθούν ένα διατροφικό πρόγραμμα με λίγους υδατάνθρακες, λίγες φυτικές ίνες και λίγο νάτριο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)