Υλικά:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί
100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
1κ.γ. μπέικιν
πάουντερ
1 μεζούρα βανίλια
1κ.γ. κανέλα
Νερό
Αλεύρι που φουσκώνει όσο πάρει
(θα σας πάρει περίπου 550 με 600 γραμμάρια).
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό
αλεύρι και ρίχνουμε μέσα τις ξανθές σταφίδες και το ανακατεύουμε.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι
με τις σταφίδες.
Ανοίγουμε στο κέντρο με τα
χέρια μας μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα 1 ποτήρι Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο, 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλί, 1κ.γ. μπέικιν
πάουντερ, 1 μεζούρα βανίλια,
1κ.γ. κανέλα και τα 2 ποτήρια ζάχαρη και τα ζυμώνουμε συνεχίζοντας να ρίχνουμε
και το υπόλοιπο αλεύρι (όσο μας πάρει) μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλά στα χέρια
και να είναι αφράτη και μαλακή (εάν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νερό).
Λαδώνουμε ένα ταψί 35 εκατοστά
διάμετρο ρίχνουμε την ζύμη την απλώνουμε και την ψήνουμε στους 180ο C περίπου
55 λεπτά.
Απολαύστε!
Αυτή την συνταγή την πήρα απο την κ. Κυριακή Βεβέλου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)