Ποικιλίες από Παραδοσιακές γεύσεις.

Παρακαλώ όποιος έχει κάποια συνταγή απο παραδοσιακό γλυκό ή φαγητό ας μου το στείλει στο nikolaos921@yahoo.grκι εγώ θα το αναρτήσω όπως θα μου το υποδείξει.



Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πασχαλινά μπισκότα!

Συνταγες για ολα τα γουστα!
Συνταγη για 20 μπισκοτα

Υλικά:

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Χοντρό αλάτι
230γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
Ζάχαρη, για πασπάλισμα
250-300γρ. έτοιμα γλάσα χρώματος άσπρο και ροζ

Εκτέλεση:

Για να φτιάξουμε τα μπισκότα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε και χτυπούμε τα αυγά ένα ένα. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το μίγμα αλευριού και στη συνέχεια τη βανίλια. Καταψύχουμε τη ζύμη αφού τη τυλίξουμε σε μια πλαστική μεμβράνη, για τουλάχιστον 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε τα μπισκότα χρησιμοποιώντας κουπ πατ σε σχήμα αρνιού ή άλλων πασχαλινών θεμάτων. Μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Τοποθετούμε το ταψί στο προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίσουν τα άκρα, για 10 έως 12 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε μια σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Για να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας μεταφέρουμε το γλάσο σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και κάνουμε ένα περίγραμμα γύρω από τα άκρα και τα γεμίζουμε με περισσότερο γλάσο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη για λείανση. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να στεγνώσουν εντελώς και δένουμε μια ροζ ή μπλε κορδέλα σε κάθε μπισκότο, αν θέλουμε.
Απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα ήθελα πολύ να παρακαλέσω στα Σχόλια σας να μην θίγεται άλλους Σχολιαστές ούτε άλλον Άνθρωπο «να ξέρετε ότι είστε υπεύθυνοι γι΄ αυτά που γράφετε)