Συνταγή για 50 μπισκότα
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το πασπάλισμα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Προετοιμασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τη βανίλια. Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει ένα απαλό και αφράτο μίγμα . Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προσέχουμε να αφήσουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 14-16 λεπτά, ώστε να ψηθούν τα μπισκότα μας αλλά να μην πάρουν σκούρο χρώμα. Τα αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν ελαφρώς.
Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ¼ φλιτζάνι ζάχαρη και το 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
Περνάμε τα ζεστά ακόμα μπισκότα μας στο μίγμα της ζάχαρης και της κανέλας, και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Όταν κρυώσουν, τα ξαναπερνάμε άλλη μια φορά από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας. Τα ιδανικά μπισκότα για τον καφέ μας, και όχι μόνο.
Απολαύστε!