Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
6 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς το δέρμα1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μακρόστενα κομμάτια
200 γραμ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κιλό κοκκάρια (κρεμμυδάκια στιφάδου)
4 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο, ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 1/2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
500 ml νερό
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια τις γλυκοπατάτες και τα μανιτάρια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Κατόπιν προσθέτουμε στη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, τις γλυκοπατάτες, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 2-3 λεπτά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ, και καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και δεντρολίβανο. Προσθέτουμε και το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να μαγειρευτεί για 40-45 λεπτά. 2 λεπτά πριν γίνει το φαγητό μας, προσθέτουμε το ξύδι, και αποσύρουμε από τη φωτιά. Για να σερβίρουμε, αν θέλουμε, αφαιρούμε τα κόκκαλα από το κοτόπουλο.Σερβίρετε το φαγητό σας με ένα ωραίο κόκκινο κρασί.
Καλή Όρεξη!