Υλικά :
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1 κιλό κυδώνια
50 γραμμάρια βούτυρο
50 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερο ψιλοκομμένο
150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
1 ξυλαράκι κανέλλα
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουνε τα κυδώνια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Σε μία κατσαρόλα κοκκινίζουμε με το βούτυρο το κρεμμύδι και κατόπιν και το κρέας μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα δυο κούπες νερό, αλάτι, πιπέρι και τα 150 γραμμάρια ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας για 60 με 70 λεπτα περίπου.
Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι κοκκινίζουμε τα κυδώνια.
Όταν βράσει το κρέας, το βάζουμε σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα κυδώνια και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.