από : Εδώ
Οι τρεις τελευταίες αγορές ροδάκινων
είχαν μια κλιμακωτή πτώση ποιότητας, από το τέλειο, μέχρι το άνοστο
(ψυγείου και όχι δένδρου).
Αυτά τα τελευταία αποφάσισα να τα κάνω μαρμελάδα και πέτυχε
Τ Α Υ Λ Ι Κ Α
6 Ροδάκινα σκληρά (έδωσαν 1 κιλό καθαρισμένα)
600 γραμ. Ζάχαρη άσπρη
Χυμό από 1 Λεμόνι
Η Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ξεφλουδίζω και βγάζω τα κουκούτσια.
Κόβω την ψίχα σε μικρά κομμάτια
Ζυγίζω και βάζω σε κατσαρόλα.
Σκεπάζω την κατσαρόλα και την αφήνω για μια ώρα.
Βγήκε πολύ ζουμί και την βάζω στο μάτι, για να πάρει την πρώτη βράση.
Χαμηλώνω την ένταση, στο μισό, ανακατεύω συχνά και σε 40' έχει δέσει αρκετά.
Λυώνω τα μεγαλύτερα κομμάτια με το κυρτό της τρυπητής κουτάλας και ρίχνω τον χυμό του λεμονιού.
Συνεχίζω τον βρασμό για 5-6' ακόμα.