Συνταγή για 6 άτομα
Υλικά:
4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλα και δέρμα4 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και τριμμένο
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι, ψημένο
1 μικρό ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
½ αγγούρι, ξεφλουδισμένο,καθαρισμένο από τους σπόρους, κομμένο σε λεπτές λωρίδες.
½ κινέζικο μαρούλι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το ξίδι και σάλτσα σόγιας. Βάζουμε μέσα στο μπολ το κοτόπουλο, και το αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο χωρίς να το ξεπλύνουμε από τη μαρινάδα του για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί και εσωτερικά. Την υπόλοιπη μαρινάδα που έχει μείνει στο τηγάνι την κρατάμε, γιατί θα την χρησιμοποιήσουμε ως σάλτσα για τη σαλάτα μας.
Αν θέλουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα μας ζεστή, ανακατεύουμε απαλά σε μια σαλατιέρα όλα τα υλικά και την καταναλώνουμε αμέσως. Αν θέλουμε να τη σερβίρουμε κρύα, αφήνουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του να κρυώσει και στη συνέχεια, το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Συνοδεύσετε το φαγητό σας με κρεμ καραμελε. Καλή Όρεξη!